Comiat del CEII a Salvador Casas

Salvador Casas (Autor: Jordi Esplugas)

Ahir 23 d'agost va morir Salvador Casas i Pujols, l'estimat membre de Junta del CEII. Tot seguit fem un breu recordatori de la seva trajectòria:

Salvador Casas fou nascut a Sant Andreu de Palomar el 10 de juliol de 1926. Inicià els seus estudis a l’escola Ignasi Iglésias. Anys més tard va ser membre de l’Associació d’Exalumnes. Des d’aquesta va promoure la recollida de signatures per tal que l’actual escola Enric Gibert i Camins portés el nom d’un dels primers mestres de l’escola Ignasi Iglésias. En la seva joventut va actuar al Liceu com a claca en òperes.


Durant els anys de la dictadura va mantenir la tradició de dur l’Ofrena Floral a la tomba andreuenca d’Ignasi Iglésias, tot i tractar-se d'un acte prohibit. Un cop restaurada la democràcia i amb la creació de l'Arxiu Històric de Sant Andreu i posterior CEII, en Salvador Casas en formà part activa tant com a col·laborador com a donant de nombrosos documents i llibres. És per aquest i d'altres nombrosos motius pels quals el CEII l'anomenà Membre d'Honor. 

Membres del CEII amb en Salvador Casas (Autor: Jordi Esplugas)
L’Arxiu Municipal del Districte de Sant Andreu l'homenatjà donant el seu nom a la Sala de Consultes gràcies a les nombroses donacions que també feu a dit centre municipal. 


El CEII expressa el seu condol a familiars i amics. Descansi en pau.





Comentaris

Darreres entrades