Inici de la Revolta dels Segadors a Sant Andreu de Palomar

Òmnium Sant Andreu i el CEII hem organitzat una “conversa des del confinament”. L’acte ha consistit en una taula rodona emesa en streaming  de manera simultània a les xarxes socials: Facebook, Twitter i YouTube. La conversa, en format tertúlia, ha comptat amb la participació dels tres historiadors del CEII: Manel Martín, Jordi Petit i Jaume Seda, introduïts i moderats per Lourdes Pinyol.
L'acte s'ha encetat situant Sant Andreu dins la Revolta el 7 de juny ded 1640, quan centenars de jornalers preparats per la sega anual, provinents de diferents punts del camp català però majoritàriament de La Selva, van envoltar la ciutat comtal. Aquests van prendre com a punt neuràlgic el poble de andreuenc.
També s'ha tractat la rellevància de la Capella de la parròquia de Sant Andreu i el Sant Crist d'aquesta, pres com a ensenya dels revoltats quan es dirigiren cap a Barcelona iniciant així la Revolta dels Segadors. 
La jornada virtual està disponible al canal oficial d'Òmnium Cultural Sant Andreu tot clicant el següent enllaç: 1640: Inici de la Revolta dels Segadors a Sant Andreu de Palomar.

Captura de la conversa des del confinament. 2020.


Comentaris

Darreres entrades