II Simposi Internacional d’Arqueologia del Born CCM

Del 14 al 16 de març de 2018 s'ha celebrat el II Simposi Internacional d'Arqueologia del Born CCM. El CEII hi ha participat en dues ponències. 







En el torn del matí del dia 15, l'historiador i membre del CEII Manel Martín i  Enric H. March, autor del llibre El Rec Comtal, han repassat els darrers tres-cents anys d'història del rec en la ponència "El Rec Comtal. Una visió diacrònica". 

Ponència "El Rec Comtal. Una visió diacrònica"  Origen: Born CCM

En Manel Martín ens ha presentat com la sèquia pateix les seves darreres modificacions fins a desaparèixer físicament de quasi tot el seu antic recorregut. Des de la cronstrucció de la Boca Mina de Montcada de finals del segle XVIII fins a la fi de la Junta de Regants de la Sèquia Comtal l'any 1985. El president de la taula ha estat el professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, Manel Guàrdia. 

En el torn de la tarda el president del CEII, Jaume Seda ha participat en la Taula Rodona "La importància del Rec Comtal des del seu origen als nostres dies" amb Carme Miró, Joan Pallarès, M. José Duran, Antonio Alcántara i Jordi Morell. Els integrants de la taula han estat escollits per a representar les diferents entitats i institucions relacionades amb la defensa i reivindicació de l'antiga sèquia. Cadascú ha exposat els projectes i activitats que han dut a terme en els darrers anys. El nostre president ha remarcat la importància del rec en l'ADN del CEII, com ha estat el cicle d'activitats entorn l'exposició "El Rec Comtal. Passat, present i futur" estrenada el passat mes de febrer a la Biblioteca Ignasi Iglésias de Sant Andreu. 

Taula Rodona "La importància del Rec Comtal". Autor: Jordi Ramos.



Comentaris

Darreres entrades