EL CEII DEFENSA LA CONSERVACIÓ DEL TOT EL CONJUNT DEL CARRER DEL PONT

Després de les notícia apareguda en la pàgina 10 de l’últim número de la revista de la Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar “De Cap a Peus núm. 612”, el Centre d’ Estudis Ignasi Iglésias vol aclarir i desmentir algunes de les afirmacions fetes per aquest mitjà en el seu article dedicat a les cases del carrer del Pont signat per en Jaume Gil i na Montse Tarré.
Fotografia: Xavier de la Cruz

El Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII) vol puntualitzar les següents afirmacions errònies per tal d’aclarir la seva veritable postura en referència a aquest conjunt de cases tal i com s’ha indicat també en un informe entregat a la seu del districte:

-         -  El CEII considera tot el conjunt de cases situats entre els números 2 i 8 de dit carrer com a elements patrimonials de valor històric a nivell local i demana que es preservi tot el conjunt. En cap cas el CEII vol que s’enderroquin totes les cases quedant només la Casa de l’Oficial com un bolet enmig d’un camp.

-        -  El CEII reconeix el mal estat en el que està la casa número 6 i en molt menor grau la número 8 però en cap moment demana que siguin enderrocades. El CEII reconeix que en temps de crisi com els d’ara seria costós invertir diners en la seva recuperació i per això demana eliminar les parts més perilloses, assegurar la resta i deixar les edificacions com a restes arqueològiques visitables conjuntament amb la Casa de l’Oficial.

-        -  El CEII, certament tal i com indica aquest mitjà, vol salvar la Casa de l’Oficial i convertir-la en equipament però vol també preservar l’espai que ocupa la casa número 2 per tal de que sigui l’equipament més gran. El Centre d’Estudis reconeix que la distribució interior de la casa número 2 dificultaria la creació d’un bon equipament i considerant només patrimonialment interessant la seva façana, proposa reestructurar o refer de nou l’edifici conservant la façana que dóna al carrer del Pont, un carrer, on qualsevol andreuenc/a que passegi, pot retornar a la primera meitat del segle XIX ja que des d’aquella època, no s’ha modificat res en aquest carrer, situació única al nostre poble.

-        -  El CEII accepta que tota la part industrial actual que hi ha a la banda del darrera així com els horts de les cases 6 i 8 siguin zona verda preservant-se el petit safareig que hi ha al número 6 i que dataria de la segona meitat del segle XIX.


Darreres entrades