Congrés "Història Local, l'Estat de la Qüestió", 2015


Congrés "Història Local, l'Estat de la Qüestió"Sant Andreu de Palomar2015

Els dies 20, 21 i 22 de març de 2015 es va celebrar a Sant Andreu de Palomar (Barcelona) el Congrés "Història local, l'estat de la qüestió", organitzat pel Centre d'Estudis Ignasi Iglésias i amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner, la CCEPC, Tot Història Associació Cultural, Taller d'Història de Gràcia i Taller d'Història del Clot-Camp de l'Arpa.

L'objectiu d'aquest Congrés, emmarcat en l'Any Clapés, fou reflexionar sobre la situació actual de la història local: com han influït les tecnologies de la informació en la recerca i difusió de la història local, quins són els protagonistes de la història local en l'actualitat, quines són les línies principals de recerca avui en el marc de la història local, quina presència té la història local en l'ensenyament...

Per a fer-ho es proposaren tres àmbits d'estudi que giraren entorn a una taula rodona i les quals es varen fer aportacions en forma de comunicacions:

- ÀMBIT 1: Història local, l'estat de la qüestió. Se centra en l'actualitat de la història local, els seus protagonistes, les principals línies de recerca, la seva presència en l'ensenyament, i el binomi història local - estudis locals.

- ÀMBIT 2: Història local: vocació o professió? Té com a objectiu analitzar la presència de la història local en les universitats, l'estímul i els incentius per a la recerca local i les seves perspectives de futur.

- ÀMBIT 3: Eines per a la difusió de la recerca local avui. Pretén analitzar quines eines existeixen actualment per a la recerca i difusió de la història local i el seu aprofitament.

El Congrés d'Història Local L'Estat de la Qüestió de Sant Andreu de Palomar finalitzà el 22 de març del 2015.


Podeu visualitzar una de les comunicacions al canal de Youtube de graciamontv.

Comentaris

Darreres entrades